Η Περιφέρεια Αττικής σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή δράση b2b συναντήσεων που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας και υποψήφιων αγοραστών, εισαγωγέων, διανομέων και χονδρεμπόρων του κλάδου. Την συγκεκριμένη δράση θα την διοργανώσει η εταιρίαPoint Hub Consulting και θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Η δράση θα αφορά στην υλοποίηση προγραμματισμένων διαδικτυακών b2b συναντήσεων των εταιριών της Αττικής μεδιεθνείς και εγχώριους αγοραστές από όλα τα δίκτυα λιανικής και χονδρικής πώλησης. Το ταίριασμα των επαφών θα γίνεται μέσω πλατφόρμας, στην οποία θα είναι εγγεγραμμένοι οι αγοραστές βάσει της κατηγορίας των προϊόντων που τους ενδιαφέρει και βάσει της ιδιότητας τους. Από τις επιχειρήσεις της Αττικής θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής επιθυμητών αγοραστών για υλοποίηση b2bσυναντήσεων (βλέπε συνημμένο αρχείο).Μετά από προετοιμασία, που θα αφορά στη δημιουργία του εξαγωγικού προφίλ τηςεπιχείρησης που θα συμμετάσχει στη δράση, θα πραγματοποιούνται δεκαπεντάλεπτεςσυναντήσεις μέσω εφαρμογής τηλεδιάσκεψης.

Σκοπός της Περιφέρειας Αττικής είναι να συνεχιστεί η προβολή και προώθηση του αγροτοδιατροφικού της τομέα μέσα στο δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας καθώς και η ενίσχυση των εξαγωγικών προσπαθειών των επιχειρήσεων της. Ως εκ τούτου, θα επιδοτήσει κατά 80% το κόστος συμμετοχής στην δράση 15 έως 40 επιχειρήσεων. Το υπόλοιπο 20% θα το επιβαρυνθούν οι εταιρίες που θα συμμετάσχουν, αναλογικά. Το τελικό κόστος μετά την ανωτέρω επιδότηση της Περιφέρειας θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στη δράση.
Δηλαδή, το κόστος ανά επιχείρηση θα κυμαίνεται από 103,125€ έως 275€ πλέον Φ.Π.Α.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής. Επιπλέον, θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί ή μεταποιητές και δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε αντίστοιχη δράση της Περιφέρειας. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες από σαράντα αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει επιλογή των εκθετών βάσει μοριοδότησης με κριτήρια που θα ορίσει η Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής με εξαγωγικό προσανατολισμό καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021 με αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotiki1@patt.gov.gr.
(Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από:

  1. παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση είτε παράγει είτε τυποποιεί -μεταποιεί  το προϊόν της εντός της Αττικής (π.χ άδεια λειτουργίας σε ισχύ, τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο συνάγεται ότι η παραγωγή ή η μεταποίηση ή τυποποίηση γίνεται στην Αττική).
  2. την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπο, σφραγισμένη με την σφραγίδα της επιχείρησηςκαι θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι εντός εξαμήνου μετά το πέρας της δράσης, η υπηρεσία μας θα αποστείλει ηλεκτρονικά, έντυπο αποτίμησης της συμμετοχής των επιχειρήσεων σε αυτή. H συμπλήρωση του είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής αυτών σε επόμενη αντίστοιχη δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιφέρεια Αττικής
Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της

κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771
κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ:2132065770
κ. Κωνσταντοπούλου Μαρία τηλ: 2132065745

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΘΕΤΗ DOC 29,50 KB19/08/21 08:38:13
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ DOC 47,50 KB19/08/21 08:38:13
ΕΜΠΟΡΟΙ - ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ PDF 755,13 KB19/08/21 08:38:13