Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας σε συνεργασία με την πολιτεία, η θωράκιση περιοχών της Αττικής που έχουν πληγεί, με παρεμβάσεις που θα συμβάλουν ώστε όλοι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς»

20210618 stamoulisΣτο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με όλους τους Δημάρχους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, αλλά και τις ανάγκες σε τοπικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γ. Σταμούλη.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης και με αφορμή την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη που έπληξε σημαντικά την περιοχή, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη άμεσης υλοποίησης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και κάθε είδους παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν την περιοχή από ενδεχόμενα μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι προτεραιότητα για τη διοίκηση είναι η αποτελεσματική προστασία των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση και σε συνεχή συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλο, θα πραγματοποιηθεί άμεσα μία σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και επιμερισμό των πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα στην περιοχή.

Παράλληλα ο κ. Σταμούλης έθεσε στον Περιφερειάρχη το θέμα της ανάγκης να αποζημιωθούν για τις πυρκαγιές και όσοι πολίτες έχασαν β΄κατοικίες αλλά  και εκτάσεις χωρίς να είναι αγρότες, υπογραμμίζοντας πως χάθηκαν περιουσίες και εισοδήματα σημαντικά για τους κατοίκους.

Η συζήτηση εστιάστηκε και στα αντιπλημμυρικά έργα, με έμφαση στον καθαρισμό και αποκατάσταση ρεμάτων, που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα στην περιοχή της Κινέτας αλλά και στην προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου για έργα ανάπλασης της παραλίας.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Μεγαρέων τόνισε στον κ. Πατούλη πως στην περιοχή υπάρχει  μεγάλη ανάγκη για έργα οδοιποιίας και συντήρησης του οδικού δικτύου το οποίο, όπως ανέφερε, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πρόσθεσε πως μεγάλης σημασίας για την περιοχή, είναι και η υλοποίηση έργων για την εκτροπή του ρέματος της Αγίας Παρασκευής.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

« Με τον Δήμαρχο Μεγαρέων και άξιο αυτοδιοικητικό Γ. Σταμούλη είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν σε μία περιοχή που δυστυχώς έχει πληγεί αρκετές φορές από φυσικές καταστροφές. Προτεραιότητά μας είναι η θωράκιση περιοχών της Αττικής που έχουν πληγεί με παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν ώστε όλοι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεννόηση και συνεργασία με την πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, χωρίς χρονοτριβές».

Φωτογραφικό υλικό ZIP 938,80 KB27/01/22 06:38:32