Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (ΣΟΠΠ), συγκάλεσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Αυγερινός λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Η σύγκληση του Οργάνου, σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλη Κόκκαλη και κατόπιν οδηγιών του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη,  κρίθηκε απαραίτητη μετά και την προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα.

211014 tilediaskepsiΟ μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας συνδράμει τους Δήμους με τη διάθεση μηχανημάτων κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, με δεκάδες μηχανήματα έργου σε όλο το δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας. Ήδη οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έχουν κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και φροντίζουν καθημερινά με αμείωτους ρυθμούς τον καθαρισμό των ρεμάτων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν το έργο των κρατικών υπηρεσιών.