Κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο του Κολλεγίου Αθηνών από πολίτες όλων των ηλικιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών και παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση «Φωτίζοντας το αστέρι των Χριστουγέννων».

Το Κολέγιο «πλημμύρισε» από τα θεατρικά δρώμενα που απέδωσαν μαθητές και μαθήτριες από το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου που ήταν βασισμένα σε δραματοποιημένα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς .

Επίσης ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνοι από τον όμιλο βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής των Αρσακείων –Τοσιτσείων Σχολείων με τη συνοδεία της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων «Ηδύφωνον».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης αφού ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2013, μοίρασε στους μαθητές βιβλία του μεγάλου μας ποιητή Μάνου Ελευθερίου ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και παρακολούθησε τους μικρούς μαθητές να αποδίδουν αποσπάσματα από το έργο του και ποιήματα που έχει γράψει για παιδιά.

Tην εκδήλωση έκλεισε η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθηνών «Αρμονικό Εργαστήρι» υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Καρμπόνε.