08 Μαρτίου 2013, ημέρα της γυναίκας, ημέρα τιμής για τους αγώνες των γυναικών από το 1857, για κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, για ισότητα, για δικαιοσύνη.

Σήμερα στην Ελλάδα που οι συνέπειες της κρίσης έχουν πλήξει ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες, ο αγώνας τους αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Ανεργία, σκληρή λιτότητα, περιθωριοποίηση, στοχοποίηση του δημοσίου, ανθρωπιστική κρίση, είναι τα μεγάλα προβλήματα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας που ζητούν λύση δίπλα στα προβλήματα που το γυναικείο κίνημα διαχρονικά ανέδειξε και παλεύει, π.χ ίσες ευκαιρίες για τα δύο φύλα, παροχές στην οικογένεια, αλλαγή των πολιτιστικών προτύπων για την ισότιμη σχέση, αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, αύξηση της άδειας μητρότητας και των διευκολύνσεων, ανάπτυξη του κράτους πρόνοιας, κ.λπ.

Η αλληλεγγύη, η συμπληρωματικότητα, η συντροφικότητα στη σχέση των δύο φύλων είναι η βάση του ενιαίου αγώνα ανδρών και γυναικών για πραγματική ισότητα, για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών, για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισοτιμίας.