Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός:

 

– Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση καταγγελιών στον ΕΔΣΝΑ

 

– «Εκπτώσεις στη νομιμότητα δεν κάνουμε»

 

– «Υγειονομική ταφή και πλιάτσικο μαζί δεν γίνεται»

 

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν καταγγελίες που περιήλθαν σε γνώση της διοίκησης του Συνδέσμου και να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες εφόσον προκύψουν, αποφάσισε μετά από πρόταση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.

Οι υποθέσεις αφορούν: α) σε περιστατικό χρήσης τζιπ ιδιωτικής εταιρείας που εκτελεί έργα στο Σύνδεσμο από εργαζόμενο, για ιδιωτική του χρήση και β) σε ανάρμοστες συμπεριφορές από εργαζομένους που είχαν ως στόχο την τρομοκράτηση συναδέλφου τους.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Σγουρός ζήτησε από τους Προϊσταμένους όλων των Διευθύνσεων πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για όλες τις πειθαρχικές υποθέσεις στον ΕΔΣΝΑ, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε δημοσίους υπαλλήλους.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ενημέρωσε ότι θα σταλεί εκ νέου επιστολή στον αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για να αποσαφηνιστούν ζητήματα πειθαρχικής φύσεως στον ΕΔΣΝΑ.

«Όταν λέμε διαφάνεια παντού το εννοούμε. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα στο Σύνδεσμο με το νόμο του Καλλικράτη ζήτησα ενημέρωση και προχώρησα κάθε πειθαρχική υπόθεση. Εκπτώσεις στη νομιμότητα δεν κάνουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρός.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής στη Φυλή από τις εισβολές τρίτων και επανέλαβε τη χθεσινή προειδοποίησή του προς την Κυβέρνηση ότι ο ΧΥΤΑ θα κλείσει επ’ αόριστον εάν δεν ληφθούν μέτρα από τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα και στην περίπτωση που η Κεντρική Διοίκηση δεν ανταποκριθεί, θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελίας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις καθημερινές εισβολές τρίτων στο ΧΥΤΑ.

«Κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα και τον φόρτο εργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Όμως ο ΧΥΤΑ στη Φυλή που δέχεται καθημερινά τα απορριμμάτων όλων των δήμων και των 5 εκ. πολιτών του λεκανοπεδίου δεν μπορεί να μένει απροστάτευτος. Υγειονομική ταφή και πλιάτσικο μαζί δεν γίνεται» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρός.