Κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν  την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011, οι συναντήσεις του  Αντιπεριφερειάρχη  ΕΣΠΑ και Καινοτομίας Λεωνίδα Αθανασιάδη και των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συντονιστούν οι προσπάθειες για ωρίμανση των έργων που θα ενταχθούν ή είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Στις συναντήσεις μετείχαν ο αναπληρωτής Γεν. Δ/ντής Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής  κ. Θ. Καρδοματέας και η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κα. Ι. Αμπλιανίτου, καθώς επίσης και από την ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

Την μεγάλη ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι Δήμαρχοι που είχαν άμεση πληροφόρηση προκειμένου να κινηθούν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα για τη δημιουργία έργων υποδομών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Το ΕΣΠΑ απαιτεί την ουσιαστική συνεργασία Υπουργείων και Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Α΄και Β’ βαθμού, μέσω μικτών Επιτροπών.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματικότητα, απορροφητικότητα και ανάπτυξη.

Να καταλάβουν όλοι πως η γνώση του ενός, είναι γνώση κανενός».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Λεωνίδας Αθανασιάδης δήλωσε:

«Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν. Θα υπάρξει έλεγχος και παρακολούθηση ξεχωριστά για κάθε έργο έτσι ώστε να αυξηθεί η απορροφητικότητα, η οποία κινείται έως σήμερα σε μονοψήφια ποσοστά. Από την 1 Ιουλίου η  Περιφέρεια Αττικής, στην δικαιοδοσία της οποίας περνά η διαχείριση του ΕΣΠΑ, θα είναι έτοιμη να βοηθήσει, στα πλαίσια του Π.Ε.Π.,  τις προσπάθειες των Δήμων για τη δημιουργία έργων υποδομών που θα αναβαθμίσουν  την Αττική και θα βελτιώσουν την ποιότητα τη ζωή των κατοίκων της».