Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τον πολιτισμό που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης της Ελλάδας και συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση της υπεραξίας της Αττικής μας»

 

Συνάντηση εργασίας με την Ε. Δουνδουλάκη, Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδια για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στα γραφεία της Περιφέρειας.

Κατά τη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά, τόσο στα έργα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου τα οποία υλοποιήθηκαν με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και με χρηματοδοτήσεις από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, όσο και στο σχεδιασμό και την προτεραιοποίηση πολιτιστικών δράσεων για την επόμενη  προγραμματική περίοδο. Στο πλαίσιο της συζήτησης υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη συνεργασίας των δύο πλευρών για την υλοποίηση εμβληματικών έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στη συζήτηση μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο προϊστάμενος Μονάδας Β1 Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Μυλωνάς, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος,  ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σ. Νικολαρόπουλος και επιστημονικοί συνεργάτες.

Ο κ. Πατούλης καλωσορίζοντας την κα Δουνδουλάκη, αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια επικαλούμενος εμβληματικά έργα όπως η ανάπλαση του κτιριακού συγκροτήματος της Πινακοθήκης, η ψηφιοποίηση του Μουσείου Ακρόπολης και η ανάπλαση της Οικίας Τσίλλερ-Λοβέρδου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο σχεδιασμό υλοποίησης έργων ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη στενή συνεργασία που έχει με την Υπουργό κ. Μενδώνη και συνολικά με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Στηρίζουμε τον πολιτισμό που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης της Ελλάδας και συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση και την υπεραξία της Αττικής μας. Αποτελεί πεποίθηση μου πως ο πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και προόδου μιας Περιφέρειας. Με την κ. Μενδώνη, την κ. Δουνδουλάκη και συνολικά με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έχουμε μια συστηματική συνεργασία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση εμβληματικών έργων και υποδομών πολιτισμού. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον προκειμένου να υλοποιηθούν επιπλέον οι δράσεις και τα έργα πολιτισμού στην Αττική».

Η κα Δουνδουλάκη εξήρε την πολύ γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείο, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς της κ. Μενδώνη και επισημαίνοντας ότι ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και τα στελέχη της Περιφέρειας δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην πολιτιστική ανάπτυξη. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται δυναμικά με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι δυο φορείς είναι σύμμαχοι στον κοινό αγώνα για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του πολύτιμου πολιτιστικού αποθέματος της Αττικής» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

 

 Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

DSC_4717-1000x667
DSC_4726-1000x667
DSC_4734-1000x667
ΓΠ-ΕΔ-1000x667