Οι ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησαν τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών, προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε έξι (6) κατασχέσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης (κρέατα, τυριά κ.λπ.), συνολικού βάρους 1.046,89 κιλών, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.

Όλες οι παραπάνω εκθέσεις διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα).

Ολόκληρο το επιστημονικό προσωπικό εργάζεται καθημερινά, μεθοδικά και συστηματικά, πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων, για την προστασία του καταναλωτή, με έμφαση τους καλοκαιρινούς μήνες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της περιοχής ευθύνης μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του χρόνου οι ελεγκτές μας έχουν κατασχέσει και αποσύρει από την αγορά 14 τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Στόχος μας είναι η οικονομική κρίση να μην επηρεάσει την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η τήρηση της νομιμότητας είναι υποχρέωση όλων μας. Στόχος των ελέγχων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, είναι η προστασία του πολίτη. Όσοι παρανομούν θα πρέπει να συμμορφώνονται σε όσα επιβάλλουν οι νόμοι, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας».