Γ. Πατούλης: « Με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων, η Περιφέρεια Αττικής στέλνει σε κάθε γωνιά της Αττικής το μήνυμα του πολιτισμού και της Τέχνης»

 

festival

Με 30 Ημέρες Μουσικής συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρεια Αττικής στο θέατρο “Κατίνα Παξινού” στο Αττικό Άλσος, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και σε στενή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα.

Από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 2ου μέρους του Φεστιβάλ, ο χώρος του θεάτρου θα γεμίσει αυτή τη φορά από τους ήχους γνωστών καλλιτεχνών σε ένα πολυθεματικό πρόγραμμα μουσικών παραστάσεων οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:  

Mεγάλο αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Mικρασιατική Kαταστροφή από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη Σοφία Μάνου και το Σταύρο Χαλιαμπάλια. Και ακόμα, συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιώργο Περρή, συναυλία με την εξαιρετική συνθέτρια-σολίστ αρκοντεόν Ζωή Τηγανούρια, μαγευτική βραδιά με τον Μάριο Φραγκούλη και την Deborah Mayers, μουσικοθεατρικό δρώμενο με την σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, αφιέρωμα στην οπερέτα με τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο με τη σολίστ Μάρα Θρασυβουλίδου, συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη, τον Παντελή Θαλασσινό και το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, την Λένα Αλκαίου και την Σοφία Βόσσου, τον Γιάννη Βαρδή και τον Γιώργο Λιανό, την Μαρίνα Σάττι, τον Άκη Δείξιμο, την Τίνα Τράκου, τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την Αρτέμιδα Ματαφιά και άλλους πολλούς καλλιτέχνες που θα συνεπάρουν το κοινό και θα προσφέρουν ατελείωτες ώρες απόλαυσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μέρος, το οποίο ήταν αφιερωμένο στο Θέατρο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούλιο προσελκύοντας πλήθος θεατρόφιλων που απόλαυσαν τις προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις, στο εμβληματικό ανοιχτό θέατρο “Κατίνα Παξινού” , το οποίο ανακαινίστηκε εκ βάθρων πρόσφατα από την Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη και την αμέριστη φροντίδα του  Χ. Ρώμα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων, η Περιφέρεια Αττικής στέλνει σε κάθε γωνιά της Αττικής το μήνυμα του πολιτισμού και της Τέχνης. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αγκαλιάζονται θερμά από τους πολίτες μας. Αποτελεί, επίσης, ικανοποίηση για εμάς το γεγονός ότι μπορούμε και αποδίδουμε με συστηματική δουλειά, αναβαθμισμένους χώρους πολιτισμού, όπως είναι το θέατρο «Κατίνα Παξινού», στο Αττικό Άλσος, όπου φέτος υλοποιείται, πραγματικά, ένας «μαραθώνιος» πολιτιστικών εκδηλώσεων με 30 ημέρες Θέατρο και 30 ημέρες Μουσική για όλους τους πολίτες της Αττικής μας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Χάρης Ρώμας δήλωσε:

«Αυτό το φεστιβάλ στήθηκε με πολύ κόπο, αλλά είναι πράγματι μεγάλη η ανταμοιβή μας βλέποντας όλη αυτή την πληθώρα κόσμου να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις και να τις χειροκροτά με ενθουσιασμό. Αλλά και τους καλλιτέχνες, να εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση από τις συνθήκες της διοργάνωσης».

Όλες οι μουσικές παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00μ.μ και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής και στο σύνδεσμο https://www.ticketservices.gr/event/perifereia-attikis-festival-theatrou-2022/ .

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα του 2ου Μέρους του Φεστιβάλ στο Αττικό Άλσος με «30 Ημέρες Μουσική»

30 MERES_THEATRO-MOYSIKH_POSTER PDF 648,92 KB28/08/22 03:26:36