Στο Ίλιον περιόδευσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός –

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος υπέγραψαν τη σύμβαση κατασκευής

για τη διάνοιξη της Λ. Θηβών, ύψους 7,3 εκατομμυρίων Ευρώ –

Συνομιλία Σγουρού με κατοίκους στη λαϊκή αγορά –

12 συνολικά έργα τα τελευταία 3,5 χρόνια στην περιοχή

συνολικού προϋπολογισμού 43,3 εκατομμύρια Ευρώ

 

SYMVASI L. THIVON-1Στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής για το έργο της Διάνοιξης της Λεωφόρου Θηβών από την Οδό Αγίου Νικολάου στο Ίλιον έως τη Λεωφόρο Φυλής στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δήμο Ιλίου.

Το σημαντικό αυτό έργο, μήκους 1,7 χιλιομέτρου και συνολικού προϋπολογισμού 7,3 εκατομμυρίων Ευρώ, αναμένεται να συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής, καθώς και στην άμεση σύνδεση της Δυτικής Αθήνας με την Αττική Οδό. Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και η χρηματοδότησή του είναι από το ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Με τη σωστή διαχείριση των πόρων μας και τη δημιουργία αποθεματικού ύψους 313 εκ. Ευρώ μπορούμε και χρηματοδοτούμε έργα των Δήμων της Αττικής που δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Τα λεφτά της Περιφέρειας Αττικής πιάνουν τόπο. Και αυτό γίνεται σε ολόκληρη την Αττική χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, έχω την πολιτική μου ταυτότητα και δεν έδωσα ποτέ όμως κανένα δικαίωμα. Είναι λάθος οι διαμάχες της κεντρικής πολιτικής σκηνής να μεταφέρονται στην αυτοδιοίκηση. Και κάποιοι πρέπει να μάθουν ποιός είναι ακριβώς ο ρόλος της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και να μην ασκούν κριτική επί παντός επιστητού. Να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στον κ. Ζενέτο στις εκλογές, γιατί το αξίζει».SYMVASI L. THIVON-2

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η διάνοιξη της Λ. Θηβών είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα ενώσουν τη Δυτική Αθήνα με την Αττική Οδό. Θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποφόρτιση της πόλης μας και στην αναβάθμισή της. Είναι πολλά τα έργα που έχουν γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Αυτό που δεν μπορεί η Περιφέρεια να κάνει ευθέως, αφού δεν της το επιτρέπει ο Νόμος, δηλαδή κοινωνική πολιτική, το κάνει άριστα με έμμεσο τρόπο. Με τα έργα μας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερώσουμε πόρους και να τους διαθέσουμε εμείς σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Να ευχηθώ καλή δύναμη στον κ. Σγουρό και κουράγιο. Είμαστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξουμε για αυτά που κάνει στο Δήμο μας αλλά και σε όλους τους Δήμους της Αττικής χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς. Η υποψηφιότητα σας, κ. Σγουρέ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί δεν έχει κομματικές επιρροές».

Στη σSYMVASI L. THIVON-3υνέχεια οι κ.κ. Σγουρός και Ζενέτος παρέστησαν σε ημερίδα του Δήμου Ιλίου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, όπου απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Επίσης, περιόδευσαν σε λαϊκή αγορά του Δήμου, όπου συνομίλησαν με πολίτες και επιθεώρησαν την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού.

Στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Κ. Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κ. Καράμπελας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στ. Μαριδάκης, Ιωαν. Πανταλάκη – Ανδριανοπούλου, Β. Γιαννακάκος, καθώς επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη.

Ακολουθεί το σχετικό video.