Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός παραβρέθηκε στην Σύνοδο  ολομέλειας  της  Επιτροπής των Περιφερειών (Ε.τ.Π.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31/3 και την Παρασκευή 1/4/2011 στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών επανεξελέγη  Αντιπρόεδρος της Ε.τ.Π. 

Επίσης, χρέη Προέδρου της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εκτελεί ο  Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός από το 2012 έως το 2015, εκπροσωπώντας το Β’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

Παράλληλα θα συμμετέχει στις μόνιμες Επιτροπές της Ε.τ.Π:

Επιτροπή ENVE, που ασχολείται με θέματα Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας καθώς και στην Επιτροπή  EDUK, που ασχολείται με θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Έρευνας.

Τέλος, να επισημανθεί  πως ο Περιφερειάρχης Αττικής  παραμένει μέλος του Προεδρείου  της Σοσιαλιστικής Ομάδας (ΕΣΚ/PES).

Ο κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκπροσωπώ τον Β΄ Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  στην  Επιτροπή των Περιφερειών στην Ε.Ε. Πρόκειται για μια θέση ευθύνης. Μαζί με όλα τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότεροι για τα Ελληνικά συμφέροντα. Η Ευρώπη αλλάζει. Η Ελλάδα αλλάζει. Είμαστε παρόντες σ’ αυτές τις αλλαγές».