Γ. Πατούλης: «Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών, ενθαρρύνει τις προσπάθειές μας για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας μέσω των προληπτικών δράσεων»

 

Αμείωτη είναι η ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών στη Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο  πλαίσιο  της οποίας διενεργούνται δωρεάν rapid test σε όλη την Αττική, σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Ειδικότερα, για την περίοδο από τις 3/1/22 έως και τις 6/2/22, οι πολίτες που επισκέφθηκαν τα σημεία στα οποία τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ διενεργούσαν διαγνωστικούς ελέγχους για Covid ξεπέρασαν τις 7.500.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε Δομές (Γηροκομεία κ.ά) και Δήμους της Αττικής. Μεταξύ άλλων, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων Πετρούπολης, Ηρακλείου, Αχαρνών, Κρωπίας, Παπάγου – Χολαργού, Μεγαρέων, Αγ. Παρασκευής, Μάνδρας, Ηλιούπολης, Ελευσίνας, Ν. Σμύρνης, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Σαλαμίνας, Τροιζηνίας – Μεθάνων, Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Ύδρας και στον Πειραιά.

 

Το συντονισμό της Δράσης έχει  ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών, ενθαρρύνει τις προσπάθειές μας για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας μέσω των προληπτικών δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ. Με σύμμαχο την Επιστήμη και σε συνεργασία με τους Δήμους συνεχίζουμε τους εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους για Covid, μέχρι την τελική μας νίκη και την επιστροφή στην κανονικότητα».

Επισημαίνεται, ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι για τη διενέργεια του ελέγχου δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνον η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ.

foto-rapidtests-1-1000x750
foto-rapidtests-2
foto-rapidtests-3
foto-rapidtests-4
foto-rapidtests-5
foto-rapidtests-6