Οι ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας, διενεργώντας ανελλιπώς στοχευμένους ελέγχους, προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε πέντε (5) κατασχέσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης (κρέατα μοσχαρίσια, χοιρινά, κοτόπουλα, τυριά, ψάρια και τέσσερα ολόκληρα σφάγια αμνοεριφίων) συνολικού βάρους 360 κιλών, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.

 Οι παραπάνω κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν σε σούπερ μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο, στο εστιατόριο ξενοδοχειακής τουριστικής μονάδας στην παραλιακή (Λ. Ποσειδώνος) του Δήμου Αλίμου και σε τρία κρεοπωλεία στους Δήμους Ταύρου και Π. Φαλήρου αντίστοιχα.

 Όλες οι εκθέσεις κατάσχεσης διαβιβάστηκαν άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα).

Στόχος μας παραμένει η προστασία των καταναλωτών, αλλά και η στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων, με την προϋπόθεση ότι συμμορφώνονται πλήρως με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.