Πρωτοβουλία για την επιμόρφωση των υπαλλήλων της σε θέματα της σύγχρονης διοικητικής πραγματικότητας αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με στόχο την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς του πολίτες, αλλά και την αρτιότερη προετοιμασία των υπαλλήλων της, της αξιολόγησης υπηρεσιακών μονάδων και υπαλλήλων.

 Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης Προσωπικού της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού  σειρά συναντήσεων εργασίας (Work-Shops) για την παρουσίαση και ανάλυση ζητημάτων καθημερινής εφαρμογής επί συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων.

 Η πρώτη συνάντηση εργασίας αφορά τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Αναλυτική παρουσίαση των σχετικών διατάξεων θα γίνει από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης  κ. Λειβαδάρο Ρουσέτο και το δικηγόρο  του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας των Π.Ε. Πειραιά & Νήσων κ. Ραφαήλ Λισμάνη. 

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε:

«Διακηρυγμένος στόχος του συνδυασμού μας «Αττική με έργο πάμε        μπροστά»  και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ήταν και είναι η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών, η λειτουργική αναδιάρθρωση των υποδομών και η αξιοποίηση  του  έμψυχου δυναμικού της Περιφέρειας.

 Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της κρίσης που βιώνει η χώρα αγωνιζόμαστε καθημερινά με μέθοδο και πρόγραμμα για την επίτευξη και των τριών στόχων.

Έτσι μετά την ψήφιση του νέου οργανισμού και την οριστικοποίηση του οργανογράμματος των υπηρεσιών της Π.Ε. Πειραιά, ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επιμόρφωσης των υπαλλήλων μας με στόχο την πληρέστερη ενημέρωσή τους και την αποδοτικότερη εργασία τους επ΄ωφελεία  των πολιτών.

Τα προς υλοποίηση επιμορφωτικά προγράμματα αφορούν το σύνολο του προσωπικού μας και  λειτουργούν συμπληρωματικά προς τα θεσμοθετημένα προγράμματα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία παρακολουθεί μικρός αριθμός επιλεγμένων στελεχών των υπηρεσιών μας.

Είμαι βέβαιος ότι οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα βγουν από αυτή τη διαδικασία ποιό ενημερωμένοι και ποιό αποτελεσματικοί».