Διαδοχικές τηλεδιασκέψεις του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον Υπ. Πολιτικής Προστασίας Χ. Στυλιανίδη και αρμόδιους υπουργούς καθώς και με Δημάρχους της Αττικής

 

Ισχυρές συστάσεις της Περιφέρειας προς τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες

 

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε διαρκή επαγρύπνηση και πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Μαρτίου.

Ειδικότερα όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κ. Λαγουβάρδο και Θ. Καλύβα κατά τη σύσκεψη του κ. Πατούλη με τους Δημάρχους, με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΠΕΔΑ Γ. Μαρκόπουλου, αλλά και από τους μετεωρολόγους που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Υπ. Πολιτικής Προστασίας με τους αρμόδιους φορείς, αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου προβλέπονται έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στα Βορειονατολικά της Αττικής. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν το διάστημα από τις 12 το πρωί και τις 7 περίπου το απόγευμα.

Σ΄αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Πατούλης η Περιφέρεια θα διαθέσει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε καίρια σημεία με στόχο να επέμβουν άμεσα όπου απαιτηθεί, ενώ όπως επισήμανε ήδη έχει διανεμηθεί σε 10 Δήμους αλάτι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας μας διαθέτει επάρκεια αλατιού και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε όποιον Δήμο έχει ανάγκη» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα και με αφορμή την ενημέρωση από τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου ότι θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία των οδικών αξόνων σημεία ελέγχου από την Τροχαία, προκειμένου να μην κινούνται σε περιοχές με ισχυρές χιονοπτώσεις οχήματα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να διευρυνθούν τα σημεία ελέγχου στους περιφερειακούς δρόμους που συνδέονται με τα Βόρεια και Ανατολικά προάστια της Αττικής, με έμφαση σε εισόδους στη Μεσογείων στο ύψος του Σταυρού, στην Κατεχάκη και στην Κηφισίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική, να μην κινούνται χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Απευθυνόμενος στους Δημάρχους ο κ. Πατούλης τους κάλεσε να έχουν όλες τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων προκύψουν, με έμφαση τη διατήρηση της προσβασιμότητας στους δημοτικούς δρόμους και να συστήνουν στους δημότες τους τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: « Και σε αυτή την κακοκαιρία δίνουμε βάρος στην πρόληψη, η οποία είναι το κλειδί για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών. Το αποδείξαμε και αυτή τη φορά με την απόφασή μας να κλείσουμε αυτό το διήμερο τα σχολεία σε περιοχές που ήταν δύσκολες οι συνθήκες εξαιτίας των χιονοπτώσεων αλλά και του ισχυρού ψύχους, που δεν επέτρεπε την πραγματοποίηση μαθημάτων, με δεδομένους και τους υγειονομικούς περιορισμούς που υπάρχουν λόγω πανδημίας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση και αυτού του νέου κύματος κακοκαιρίας. Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους Δήμους όσο και με όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, προκειμένου να συντονίζουμε τις δράσεις μας και να επεμβαίνουμε, όπου απαιτείται, άμεσα και αποτελεσματικά».  

photo-kakokairia-2
photo-kakokairia-1000x750