1ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου Έκφρασης και Δημιουργίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου Έκφρασης και Δημιουργίας, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σε αυτήν τη δύσκολη εποχή για την ελληνική οικογένεια, τα παιδιά βιώνουν και αυτά την οικονομική κρίση. Οι γενιές του μέλλοντος όμως πρέπει να μείνουν όσο το δυνατόν ανεπηρέαστες από τις δυσκολίες. Οφείλουμε να προσφέρουμε χαρά και αισιοδοξία στα παιδιά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Υπό αυτό το πρίσμα η Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας, διοργάνωσε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας.

Στο διήμερο φεστιβάλ οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων κατασκευών από ανακυκλωμένα υλικά και μουσικά όργανα, παιχνιδιών, θεατρικών παραστάσεων, αλλά και να ακούσουν παραμύθια με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη ενώ τα παιδιά έδειξαν ενθουσιασμό για όλες τις δραστηριότητες.

Το φεστιβάλ υλοποιήθηκε υπό την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Ευελπιστούμε του χρόνου το 2ο Φεστιβάλ να είναι ακόμη καλύτερο!

Ευχαριστίες :

Το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη διάθεση του χώρου.

Το ΒΗΜΑ FM ως χορηγού επικοινωνίας.

Τις εταιρείες Amita (3Εψιλον- Coca Cola), Σκλαβενίτης και Βενέτης για την ευγενική  τους χορηγία ως προς τη διάθεση των προϊόντων τους στους παρευρισκομένους, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν και έδωσαν χρώμα και ζωντάνια στη διοργάνωση.

 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΚΛΙΟΥΜΗ