Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου με έγγραφό του ενημερώνει ότι σε σούπερ μάρκετ της περιοχής αρμοδιότητάς του εντοπίστηκε επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κονσέρβα σαρδέλας σε ηλιέλαιο με τη διακριτική επωνυμία ISABEL. Ο κωδικός παρτίδας του εν λόγω προϊόντος είναι L 08 088 C και έχει ημερομηνία ανάλωσης έως το 2014.

Το δείγμα που εξετάστηκε από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο χαρακτηρίστηκε ως «Μη Κανονικό – Μη Ασφαλές & Αποκλειόμενο από την Κατανάλωση» διότι η περιεκτικότητά του σε Κάδμιο ήταν 0,140 +/- 0,027 mg/kg ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο είναι 0,10 mg/kg.

Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής έχει προβεί σε ελέγχους σε καταστήματα της περιοχής που φέρονται να έχουν προμηθευτεί συσκευασίες τις συγκεκριμένης παρτίδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας διανομής του προϊόντος, χωρίς να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ύποπτα δείγματα.

Συστήνεται στους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί κονσέρβες της συγκεκριμένης εταιρείας να ελέγξουν αν ανήκουν στη συγκεκριμένη παρτίδα, να μην προβούν στη κατανάλωσή τους και να ενημερώσουν την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.