Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και λειτουργικού οδικού  δικτύου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούν συνεχώς παρεμβάσεις και έργα που στοχεύουν  στην εξάλειψη πιθανών κινδύνων»

 

201203 erga odopoiias

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνεχίζονται  με εντατικούς ρυθμούς τα έργα συντήρησης και τοποθέτησης   στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ)σε περιοχές αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολητικών Υποδομών (Δ.ΔΙ.Μ.Υ).

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000,00 ευρώ και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι  εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας ( ΣΑΟ)  στην Λ. Αλίμου – Κατεχάκη στο ύψος της Καισαριανής και συγκεκριμένα στο τμήμα της από Ανισόπεδο Κόμβο της Εθνικής Αντιστάσεως  έως την έξοδο προς Καισαριανή, μήκους  1212  μέτρα στο ρεύμα προς  Ηλιούπολη και 168 μέτρα προς Λ . Μεσογείων.

Οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην Λ. Μαραθώνος,  από την Λ. Μαραθώνος για μήκος 980  μέτρα προς  τον Άγιο Στέφανο  και στα δύο ρεύματα. Συνολικά το μήκος των στηθαίων ασφαλείας θα είναι 1950 μέτρα.

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και λειτουργικού οδικού  δικτύου. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες μας πραγματοποιούν συνεχώς παρεμβάσεις και έργα που στοχεύουν  στην εξάλειψη πιθανών κινδύνωνσε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου, που είναι στην αρμοδιότητά μας».

Ο Γ. Πατούλης έχει ζητήσει από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, να συντονίσει τις διαδικασίες για την προτεραιοποίηση των έργων τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση του οδικού δικτύου και στη διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας σε όλα τα σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους μέσω των οποίων διαπιστώνονται και καταγράφονται ενδεχόμενοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό αξιολογούνται οι σχετικές παρεμβάσεις και προγραμματίζονται τα έργα που θα υλοποιηθούν με σκοπό πάντα την προάσπιση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Φωτογραφικό υλικό 1 JPG 235,52 KB19/08/21 08:02:22
Φωτογραφικό υλικό 2 JPG 83,50 KB19/08/21 08:04:59