Το πρωί της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2013 η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στη θέση Κάτω Σούλι, Μαραθώνα.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς έσπευσαν στο σημείο ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, κ. Φουντάς Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, κ. Κισκήρα Χρυσάνθη, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, συντονίζοντας τις δυνάμεις στη χωρική αρμοδιότητα της Π.Ε., σε ενίσχυση της Πυροσβεστικής. Ταυτόχρονα, με μέριμνα της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής εκκενώθηκε ο οικισμός Αύρα και κινητοποιήθηκαν οι Δήμοι της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας .

Ανταποκρινόμενη σε αιτήματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας διέθεσε 9 υδροφόρα οχήματα για την αδιάκοπη παροχή με νερό των πυροσβεστικών οχημάτων που κατέσβηναν την πυρκαγιά

Η υπηρεσία παραμένει σε ετοιμότητα καθ’όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών μέσω της θέσης σε επιφυλακή υδροφόρων οχημάτων και την άμεση αντιμετώπιση συμβάντων πυρκαγιών συνδράμοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και ενισχύοντας από τη μεριά της το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής.