http://www.youtube.com/watch?v=60y-iln3_9Y 

http://www.youtube.com/watch?v=QvWO9zkA8a4

Βράβευση Αντιπεριφερειάρχη από το Σύλλογο Αρβανίτικου Πολιτισμού Η ΓΡΙΖΑ

3η Συνάντηση 1

3η Συνάντηση 2

 

Η τρίτη φορά και αναμφισβήτητα η καλύτερη, ήταν η φετινή διοργάνωση της Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στα Άνω Λιόσια στις 10 – 13 Οκτωβρίου 2013. Αυτή τη φορά στη μεγάλη διοργανωτική επιτυχία συνετέλεσαν εκτός από τους πολυάριθμους εθνοτοπικούς και εθελοντικούς Συλλόγους που έχουν έδρα στην περιοχή της Δυτικής Αττική, αφενός η μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τις δύο προηγούμενες συναντήσεις και αφετέρου ο χώρος που φιλοξένησε το 4ήμερο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Το στολίδι του αθλητισμού, το «σπίτι της πάλης», όπως είθισται να αποκαλείται το κλειστό ολυμπιακό κέντρο των Άνω Λιοσίων άνοιξε τις πύλες και υποδέχτηκε περισσότερα από 10.000 άτομα και μεταξύ αυτών περίπου 2.000 μαθητές των σχολείων της Δυτικής Αττικής στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη παρέλαση περίπου 500 μελών των συλλόγων στους κεντρικούς δρόμους των Άνω Λιοσίων οι οποίοι και κατευθύνθηκαν στον εκθεσιακό χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταυρούλα Δήμου, το Δήμαρχο Φυλής κ. Δημήτρη Μπουραΐμη και τον Διοικητή του Θριασίου Νοσοκομείου και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Άγγελο Λιόση.

Στην τελετή των εγκαινίων τιμήθηκαν για την προσφορά τους η κ. Μαρία Τουρκοχωρίτη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες «Το εργαστήρι» και ο Νίκος Αποστόλου, προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πάλης.

Στο χαιρετισμό των εγκαινίων η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής απευθυνόμενη στους πολίτες και στους προσκεκλημένους Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και στους Προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των Πολιτιστικών, Εθελοντικών και Αθλητικών Σωματείων είπε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιµή σας υποδέχομαι και σας καλωσορίζω στην 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων ∆υτικής Αττικής.

Στη µεγάλη γιορτή του Πολιτισµού.

Την εκδήλωση όλων των κατοίκων και όλων των φορέων της περιοχής µας, που µε µεράκι και αγάπη καθιερώθηκε ως το ετήσιο µεγάλο αντάµωµα της ∆υτικής Αττικής.

Ξεκινήσαμε το 2011 στην Ελευσίνα, συνεχίσαμε πέρυσι στα Μέγαρα και φέτος ανταμώνουμε εδώ στην πόλη των Άνω Λιοσίων, την έδρα του Δήμου Φυλής.

 

Ανταμώνουμε σε ένα ξεχωριστό χώρο: Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πάλης. Έναν χώρο που έζησε μεγάλες δόξες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 φέρνοντας ολυμπιακά μετάλλια για την Εθνική Ομάδα της χώρας μας και που σήμερα κοσμεί την πόλη των Άνω Λιοσίων.

Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση εδώ όχι μόνο για τις άρτιες εγκαταστάσεις που διαθέτει, αλλά και για να σηματοδοτήσουμε πως αυτοί οι χώροι πρέπει να δίνονται απλόχερα από την πολιτεία σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναδείξει και θα προβάλλει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής αποτελεί πλέον ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για ολόκληρη την Αττική, αφού μας επισκέπτονται από κάθε γωνιά της Περιφέρειας, αλλά και από γειτονικούς νομούς. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν οι φίλοι επισκέπτες το αληθινό πρόσωπο της Δυτικής Αττικής που μετουσιώνεται στους ανθρώπους της και στον πολιτισμό της.

Επίκεντρο της Εκδήλωσης είναι ο απλός-λαϊκός άνθρωπος, οποίος µέσα από τη συµβίωση στις τοπικές κοινωνίες δηµιούργησε το δικό του πολιτισµό, το λαϊκό πολιτισµό.

 

Επιλέγουµε να παρουσιάσουµε σε µια διοργάνωση τις πολυδιάστατες εκφάνσεις του, ξεκινώντας από τον ποιητικό λόγο και τις µελωδίες µέχρι την καθηµερινότητα, τις ενδυµασίες και τα αντικείµενα που χρησιµοποίησε ο άνθρωπος πριν την αστικοποίηση.

Κεντρικά θέµατα της φετινής διοργάνωσης είναι τα παραδοσιακά επαγγέλµατα και η γυναίκα, σε µια προσπάθεια ανάδειξης, είτε αγνώστων, είτε ξεχασµένων στοιχείων του κοινωνικού βίου του παρελθόντος.

Επιθυµώ από καρδιάς να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τους Δήμους, που συμμετέχουν στην 3η Συνάντηση οι οποίοι δουλεύοντας εθελοντικά με πολύ κόπο, πολύ μεράκι και αυταπάρνηση παρουσιάζουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα που όλοι μας βλέπουμε.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν μπόρεσε να είναι κοντά μας σήμερα. Ο Γιάννης Σγουρός στηρίζει σθεναρά τις προσπάθειές μας για την ανάδειξη όχι μόνο του πολιτισμού, αλλά και κάθε προσπάθειας που κάνουμε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει.

 

Όπως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους στενούς μου συνεργάτες Περιφερειακούς Συμβούλους Άγγελο Λιόση και Θέμη Γιαννικάκη, που είναι πάντα δίπλα μου, καθώς και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την αμέριστη συμπαράσταση στην πραγματοποίηση της 3ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Γρηγόρη Δούνη για τη δωρεάν παραχώρηση του Σταδίου. Επίσης, στο Δήμο Φυλής και στο δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αριστείδη Μπρέμπο και στον πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου κ. Κώστα Σκαμαντζούρα για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Επίσης στο Δήμο Ελευσίνας που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μας παραχώρησε την εξέδρα των εκδηλώσεων, καθώς στους εθελοντές της εκδήλωσης, το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και στους άμεσους συνεργάτες μου για τη συνεργασία και προσφορά τους.

 

Και βέβαια να ευχαριστήσω όλους εσάς, φίλες και φίλοι, που βρίσκεστε απόψε κοντά μας και με την τρανή σας παρουσία δίνετε ένα ισχυρό μήνυμα, στους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάμε, πως ο πολιτισμός αποτελεί ένα ισχυρό όπλο όχι μόνο για να βγούμε από τη βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τη νέα γενιά.

Η νέοι είναι η ελπίδα μας και οφείλουμε να τους στηρίξουμε στον υπέρτατο βαθμό.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση. Να το χαρείτε και να το δείτε ως μια ευκαιρία να ξεφύγετε έστω και για 4 ημέρες από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Σας ευχαριστώ». 

 

Στο 4ήμερο εξέχουσες προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων επισκέφτηκαν την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους και τιμήθηκαν από τους διοργανωτές. Αξίζει για το έργο που έχουν προσφέρει να τους αναφέρουμε με  χρονική σειρά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/10: Ελένη Λέκκα Μαρκάτη και Έλσα Γαλανίδη Μπαλφούσια ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10: Αναστασία Μπέγκα, Αγάθη Αβραμάκη, Ιωάννα Μουρτζούκου,  Ιωάννα Αναστασοπούλου και η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας Αρκαδίας ΚΥΡΙΑΚΗ 13/10: Δρ. Σταυρούλα Λαμπροπούλου, Τσάμου Μήνα, Κατερίνα Πολυμέρου – Καμηλάκη και Ουρανία Ξυλούρη, ενώ ο Σύλλογος Γρίζα των Άνω Λιοσίων βράβευσε για την προσφορά της στη Δυτική Αττική την κα Σταυρούλα Δήμου, η οποία αποδέχτηκε τη βράβευση ως πολίτης που μεγάλωσε και δραστηριοποιήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία στα Άνω Λιόσια. Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής απευθυνόμενη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί λόγω έκτακτης σύσκεψης στο Υπουργείο Εξωτερικών και εκπροσωπήθηκε από το Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, είπε:

«Μακαριώτατε, σας καλωσορίζω ως Πατέρα, ως Αδελφό αλλά, πάνω απ’ όλα, ως τον καλό Σαμαρείτη που σε εποχές πολύ δύσκολες έδειξε ότι η βοήθεια προς το συνάνθρωπο δεν πρέπει να εξαρτάται ούτε από τη γλώσσα, ούτε από τη θρησκεία, ούτε από τη φυλή.

Πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι. Ευτυχώς τον δικό σας δρόμο επέλεξε να ακολουθήσει η μεγάλη πλειοψηφία των Ιεραρχών και η Εκκλησία στάθηκε δίπλα στο λαό.

Είναι αλήθεια ότι μέσα σ’ αυτή την απονομιμοποίηση θεσμών και αξιών, η Εκκλησία στάθηκε όρθια. Η Εκκλησία είναι θεανθρώπινη. Φέρει την αγιότητα του Χριστού αλλά και την αμαρτία του Ανθρώπου.

Εσείς, Μακαριώτατε, φροντίσατε ώστε η αμαρτία του Ανθρώπου να βρει συγχώρεση μέσα από ένα πρωτοφανές φιλανθρωπικό έργο αγάπης.

Στην αγάπη, λοιπόν, είναι η απάντηση. Αυτό ήταν και είναι το βασικό σας μήνυμα το οποίο έφτασε παντού γιατί είχε τη δύναμη των πράξεών σας.

Έρχεστε σήμερα εδώ σε μια περιοχή όπου πουθενά αλλού δεν έχουν συγκεντρωθεί τόσα πολλά προβλήματα με τόσο διαφορετικές αφετηρίες απ’ όσα υπάρχουν εδώ. Οι θεμελιώδεις επιλογές που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση έγιναν την περίοδο της δικτατορίας. Όσα έγιναν μέσα σε λίγες δεκαετίες δημιούργησαν μια κατάσταση που χρειάζονται 5 φορές περισσότερα χρόνια για ν’ αλλάξουν από όσα χρόνια χρειάστηκαν για να γίνουν.

Ήταν τέτοια η κατάσταση που ήδη το 1976 ο Χατζιδάκης και ο Γκάτσος με τη φωνή της Φαραντούρη τραγούδησαν έναν θρήνο, τον Εφιάλτη της Περσεφόνης, για τούτα τα χώματα. Σ’ αυτό το θρήνο ο ποιητής έγραψε:

«Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα,

κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο

τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα

και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο.

Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης

στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς».

 

Σ’ αυτά τα χώματα μεγαλώσαμε κι εδώ συνεχίζουμε να κατοικούμε.

Γιατί όμως επιμένουμε να μένουμε εδώ παρά τα τόσα προβλήματα;

Γιατί είμαστε χώμα από το χώμα αυτής της γης και θέλουμε να την αλλάξουμε.

Γιατί τούτα τα χώματα έχουν μια ένδοξη ιστορία γραμμένη από ήρωες που μιλούσαν την ίδια γλώσσα μ’ εσάς. Οι Αρβανίτες της Αττικής ήταν αυτοί που σχημάτισαν τα πρώτα στρατιωτικά σώματα της ελευθερίας το 1821.

Εδώ σ’ αυτά τα χώματα βρήκαν σπίτι χιλιάδες Έλληνες από όλες τις περιοχές της χώρας όταν η μικρασιατική καταστροφή, ο Εμφύλιος και η φτώχεια τους ανάγκασαν να έρθουν στην Αθήνα για να σώσουν τη ζωή τους ή να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Μικρασιάτες, Πόντιοι, Ηπειρώτες, Πελοποννήσιοι, Κρητικοί, νησιώτες απ’ όλο το Αιγαίο, Μακεδόνες, Θρακιώτες, Θεσσαλοί.

Όλοι μαζί γράψαμε μια καινούργια ιστορία που είχε και πολλές καλές πλευρές. Όποιος έχει δει την ταινία «Συνοικία το όνειρο» μπορεί να φανταστεί πώς ήταν κάποτε η ζωή μας εδώ.

Την αλλάξαμε, την κάναμε καλύτερη.

Το κυριότερο όμως είναι ότι σ’ αυτή την πορεία δεν ξεχάσαμε ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι ρίζες μας.

Εδώ σ’ αυτή την περιοχή με τα τόσα προβλήματα, το ελληνικό φιλότιμο, η αγάπη για την πατρίδα, ο σεβασμός για την ορθοδοξία, είναι πιο ζωντανά από οπουδήποτε αλλού. Εδώ η ελληνική οικογένεια είναι πάντα δεμένη και παραμένει το κύτταρο της κοινωνίας μας.

Μακαριώτατε, εδώ ζουν καλοί άνθρωποι που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται όσο λίγοι από την κρίση. Εδώ λοιπόν πρέπει και η Εκκλησία να σκύψει περισσότερο και να αφιερώσει μεγαλύτερες δυνάμεις για να ανακουφίσει «αδελφούς εμπερίστατους».

Ξέρω πολύ καλά ότι έχετε πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό. Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί για το καλό του λαού της Αττικής που δοκιμάζεται.

Μακαριώτατε,

Θέλουμε την ευλογία σας για να συνεχίσουμε!

Καλώς ήλθατε!

Σας αγαπάμε!»

Η κα Δήμου ευχαριστεί δημόσια τους περισσότερους από ποτέ συμμετέχοντες στην 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων ∆υτικής Αττικής, οι οποίοι για μια ακόμα φορά ανέδειξαν τον πολιτισμό και την ιστορία, όχι μόνο της Δυτικής Αττικής, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, αφού η περιοχή μας, υποδέχτηκε και ενσωμάτωσε πληθυσμούς Ελλήνων από παντού.

 1. Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ “Η ΠΑΡΝΗΘΑ”
 2. ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
 3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΔΡΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 4. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
 5. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ “ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ”
 6. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΝΤΙΚΑΣ “Η ΕΡΓΑΝΗ”
 7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΣΙΑΣ “ΦΥΛΑΣΙΑ”
 8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ “Η ΓΡΙΖΑ”
 9. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ” – ΜΕΛΙ ΜΕΓΑΡΩΝ
 10. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
 11. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΦΥΛΗΣ “Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ”
 12. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ “ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ”
 13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
 14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ “ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ”
 15. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
 16. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ “ΚΟΥΡΟΣ” – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ
 17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ”
 18. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ “Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ”
 19. Ν.Π.Δ..Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
 20. ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ
 21. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ “ΤΟ ΑΔΡΑΧΤΙ”
 22. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”
 23. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “Ο ΑΙΓΕΑΣ”
 24. ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
 25. ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”
 26. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
 27. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΡΩΜΑΝΙΩΤΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ – ΑΤΤΙΚΗΣ
 28. ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
 29. ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
 30. ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ “ΑΛΚΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΑ”
 31. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
 32. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ “Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ”
 33. ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ “ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ”
 34. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
 35. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
 36. ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΚΕΠ
 37. ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ “ΝΕΟΣ ΟΡΦΕΥΣ 2008”
 38. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
 39. ΜΟΙΡΑ ΜΑΡΙΑ
 40. ΣΩΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
 41. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
 42. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ “Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ”
 43. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ “ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ”
 44. ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ”
 45. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από το συνοικοδεσπότη Δήμαρχο Φυλής κ. Δημήτριο Μπουραΐμη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και πλήθος κληρικών, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής κα Χρυσάνθη Κισκήρα και Βορείου Τομέα Αθήνας κ. Κων/νος Μανιάτης, οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής κ.κ. Νικόλαος Μελετίου (Ασπροπύργου), Γεώργιος Τσουκαλάς (Ελευσίνας), Ιωάννης Μαρινάκης (Μεγαρέων) και Γεώργιος Δρίκος (Μάνδρας – Ειδυλλίας), ο οποίος πήρε τη «σκυτάλη» για το 2014, καθώς και οι Δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος και Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος. Ακόμα παραβρέθηκε πλήθος Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Δημοτικών Οργανισμών, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Επιμελητηρίων και Φορέων Πολιτισμού.

Στην τελετή λήξης η Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε πως ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας είναι εκείνος που θα φιλοξενήσει την 4η Συνάντηση δηλώνοντας πως θα στηρίξει το θεσμό με όλες της τις δυνάμεις. 

Εγκαίνια 3ης Συνάντησης

Πλατεία Άνω Λιοσίων- 3η Συνάντηση Τέλος Παρέλασης

Σύλλογοι - Έναρξη