Υπεγράφη από την Περιφέρεια Αττικής στις 29-01-2013 η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο:

ü  Ανάπλαση των οδών Προύσης , Μαρίνου Αντύπα και Αγίας Βαρβάρας στους Δήμους Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας, συνολικού προϋπολογισμού 2.870.000 €.

Η Προγραμματική Σύμβαση του έργου είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 24-07-2012, αρ. αποφ. 238/2012.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας και προσβασιμότητας των κοινόχρηστων χώρων για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των δημοτών. Ενισχύονται και βελτιώνονται οι χώροι πρασίνου, χρησιμοποιούνται ψυχρά υλικά πλακοστρώσεων, φωτοκαταλυτικές επιστρώσεις και φωτοβολταϊκά συστήματα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Η περιοχή παρέμβασης στο Δήμο Αιγάλεω είναι συνολικής επιφάνειας 4.540,00 τ.μ. και περιλαμβάνει την πλήρη ανάπλαση – αναδιαμόρφωση των πεζοδρομίων των οδών Προύσσης (από Ιερά Οδό μέχρι Παλαιάς Καβάλας) και Αγ. Βαρβάρας (από Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Μαρίνας).

Η περιοχή παρέμβασης στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας είναι συνολικής επιφάνειας 4.400,00 τ.μ. και περιλαμβάνει την πλήρη ανάπλαση – αναδιαμόρφωση των πεζοδρομίων των οδών Μαρίνου Αντύπα (από οδό Ηρακλείου μέχρι Αποστόλου Παύλου) και Αγ. Βαρβάρας (από Ραιδεστού μέχρι Αγ. Μαρίνης).

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης δήλωσε:

Πρόκειται για ένα σημαντικό διαδημοτικό κοινωνικοπεριβαλλοντικό έργο που θα αναβαθμίσει τη Δυτική Αθήνα.

Η Αγία Βαρβάρα με τα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, μικρά και μεγάλα, με κορωνίδα το σταθμό του Μετρό στην καρδιά της πόλης και την πράσινη αστική γειτονιά, έως τους πεζόδρομους, διάσπαρτους σε όλα τα σημεία, συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια απέδειξε ότι η βούληση, όταν πραγματικά υπάρχει, με σωστό συντονισμό οδηγεί στο θεμιτό αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς δήλωσε επί του θέματος:

«Η συνεργασία του Δήμου μας με την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο Αγίας Βαρβάρας στη διεκδίκηση έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας επιτέλους απέδωσε. Συνεχίζουμε σταθερά να πορευόμαστε με γνώμονα την ανάπτυξη στον Δήμο μας διεκδικώντας και νέα έργα που θα δώσουν πνοή στην περιοχή μας και θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα και την Περιφέρεια Αττικής για την αποδοχή των προτάσεών μας και την έως τώρα αγαστή συνεργασία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου δήλωσε σχετικά:

«Ως αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού διαδημοτικού έργου. Αποδεικνύεται ότι η στρατηγική που επιλέξαμε ως αντίδοτο στην κρίση και η οποία συνίσταται στη δυναμική διεκδίκηση και προώθηση έργων μέσα από έναν κοινό προγραμματισμό με τις Δημοτικές Αρχές αποδίδει καρπούς. Συνεχίζουμε με όραμα, σταθερά και υπεύθυνα τη διαχρονική προσπάθεια για την αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας.»