Πλώρη για την Ύδρα βάζει αυτό το Σάββατο το πολιτιστικό ταξίδι της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πολλών και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα το Σάββατο 27 Αυγούστου η ιδιαίτερη φωνή του Κώστα Μακεδόνα θα μας ταξιδέψει πάνω στις μελωδικές νότες των τραγουδιών του Γιώργου Θεοφάνους, σε μια μοναδική συναυλία πάνω στο βράχο της Ύδρας.

«Με το ελάχιστο δυνατό κόστος, λόγω της υφιστάμενης οικονομικής, κατάστασης αλλά με εγγυημένη την ποιότητα των εκδηλώσεων ξεκινάει φέτος το πρώτο πολιτιστικό ταξίδι της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Από το πρώτο αυτό πολιτιστικό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε ασφαλώς να απουσιάζουν συναυλίες στα νησιά του Αργοσαρωνικού, εκεί που βρίσκεται το επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης.

Μετά την Ύδρα, το ταξίδι συνεχίζεται στις 3 Σεπτεμβρίου στο Αγκίστρι, με τις μελωδίες του Νέου Κύματος, όπως μοναδικά ερμηνεύουν η Πόπη Αστεριάδη και ο Θανάσης Νιώτης.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει το σχήμα Χρήστου Νικολόπουλου-Μιχάλη Δημητριάδη – Γιώτας Νέγκα – Μαρίας Σταφυλοπάτη – Γιώργου Αιγιώτη για μια συναυλία, η οποία θα πλαισιώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις της «Αρμάτας» στις Σπέτσες, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθως, στηρίζοντας την ετήσια διοργάνωση “fistiki fest”, στις 17 Σεπτεμβρίου, οι Αιγινήτες θα απολαύσουν στην προβλήτα του λιμανιού μουσική βραδιά-αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Σειρά έχει ο Γαλατάς, όπου το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του καλλιτεχνικού σχήματος του Σπύρου Πολυκανδριώτη και της 8μελούς ορχήστρας του.

Το μουσικό ταξίδι θα κλείσει με τη συναυλία Χρήστου Νικολόπουλου – Γεράσιμου Ανδρεάτου στη Σαλαμίνα στις 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Σαλαμινείων».

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος για το κοινό σε όλες οι εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων είναι ελεύθερη, ενώ η ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 9μ.μ.