Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά συνεχίζουν τους ελέγχους σε κυλικεία σχολείων αλλά και σε λεωφορεία μεταφοράς μαθητών.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 11/9, που ξεκίνησαν έλεγχοι σε κυλικεία από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. Πειραιά, έχουν ελεγχθεί 32 κυλικεία. Από αυτά, ένα μόνο διέθετε προς πώληση προϊόντα που δεν προβλέπονται από τη σχετική υγειονομική διάταξη, ενώ δεν διέθετε και την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κι έτσι συντάχθηκε Υγειονομική Έκθεση προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Από τα κυλικεία που ελέγχθηκαν, τα 15 ήταν καθαρά όμως σε ισάριθμες περιπτώσεις οι αρμόδιοι υπάλληλοι έκαναν συστάσεις για τη βελτίωση των υγειονομικών όρων λειτουργίας τους.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους των σχολικών λεωφορείων, τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου Οχημάτων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πειραιά και της Τροχαίας, από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν ελέγξει 10 σχολικά λεωφορεία και έξι ακόμη λεωφορεία ΔΧ μεταφοράς μαθητών. Από τους ελέγχους αυτούς δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.