Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση της απόφασης για την τοποθέτηση στο λιμάνι αναθηματικής στήλης προς τιμήν των Μικρασιατών προσφύγων.

          Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΟΛΠ κ. Γιώργου Ανωμερίτη και εκπροσώπων των Μικρασιατικών σωματείων του Πειραιά, ο Πρόεδρος του ΟΛΠ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, δεσμεύθηκε χώρος 6 στρεμμάτων κοντά στις Ηετιώνειες Πύλες και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσής του σε Πάρκο Μικρασιατικού Πολιτισμού. Εντός του πάρκου θα τοποθετηθεί η αναθηματική στήλη μνήμης και τιμής για τους μικρασιάτες πρόσφυγες. Η συγκεκριμένη έκταση επιλέχθηκε διότι εκεί είχαν στηθεί οι πρώτοι καταυλισμοί προσφύγων που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η σύσταση μιας πενταμελούς επιτροπής στην οποία θα εκπροσωπούνται η Π.Ε. Πειραιά, ο ΟΛΠ και τα Μικρασιατικά σωματεία, η οποία θα καταλήξει στις προδιαγραφές του μνημείου. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε αμέσως μετά να προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την επιλογή της καλύτερης πρότασης για μια αναθηματική στήλη αντάξια του σκοπού της δημιουργίας της.