Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την τοποθέτηση Αναθηματικής Στήλης προς τιμήν των Μικρασιατών προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί η σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Ο χώρος που επιλέχθηκε βρίσκεται κοντά στις Ηετιώνειες Πύλες και ένας σημαντικός λόγος για την επιλογή του ήταν ότι εκεί δημιουργήθηκαν οι πρώτοι καταυλισμοί προσφύγων που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά.

          Η εξέλιξη αυτή αποτελεί άλλο ένα δείγμα της άψογης συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του ΟΛΠ, ενώ δικαιώνει και τους πολυετείς αγώνες των προσφυγικών σωματείων του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.

          Με αφορμή την θετική αυτή εξέλιξη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την απόφαση του ΔΣ του ΟΛΠ για την παραχώρηση του χώρου όπου θα τοποθετηθεί η Αναθηματική Στήλη προς τιμήν των Μικρασιατών Προσφύγων. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ένας μεγάλος στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά γίνεται πραγματικότητα. Θα ήθελα ιδιαίτερα να σταθώ στην ευαισθησία, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα δράσης του προέδρου του ΟΛΠ κ. Γιώργου Ανωμερίτη. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μια μικρή παράμετρος της ευρύτερης συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής – Π.Ε. Πειραιά και του ΟΛΠ, που ήδη δίνει απτά αποτελέσματα για την ανάπτυξη του Πειραιά, του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής».