Σύμφωνα με ενημέρωση της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά & Προστατευόμενων περιοχών Σαρωνικού κόλπου, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σας γνωρίζουμε ότι,  βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Ίδρυσης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα (ΦΕΚ 395Δ/03-07-2000, αρ.3 παρ.iii, Ζώνη A3, εδ.6 και αρ. 3 παρ. viii, Ζώνη Β3 εδ.1 αντίστοιχα) απαγορεύεται η διέλευση και η στάθμευση μηχανοκίνητων τροχοφόρων εντός του πευκοδάσους  και στη παραλία, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διοίκησης και Λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα (ΦΕΚ 1830 Β/31.12.2001, ΚΕΦ. Α, παρ.iii, εδ. 18) απαγορεύεται η στάθμευση σε οποιοδήποτε σημείο της Λεωφ. Σχινιά και της οδού που διέρχεται κατά μήκος του βόρειου ορίου του πευκοδάσους.

Επιπλέον, έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων  129-131 του Ν. 4926/2022 ( ΦΕΚ 82/Α’/2022)  οι οποίες ρυθμίζουν θέματα που αφορούν την εφαρμογή μέτρων αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές  NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση σας ενημερώνουμε ότι σε περιπτώσεις που ο δείκτης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με τον “Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς”  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ υψηλός (κατηγορίας 4) ή  Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία 5) εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στο πευκοδάσος, στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα καθώς και στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, Πάρνηθας και του ορεινού όγκου του Υμηττού.

Τέλος, επισυνάπτεται και η απόφαση με ΑΔΑ: 67Ψ07Λ7-8ΦΝ στην οποία επισυνάπτονται χάρτες με τις οδούς-περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας (σύμφωνα με τα στοιχεία που μας διαβιβάστηκαν από τους αρμόδιους φορείς). Οι χάρτες αυτοί σε πλήρη ανάλυση είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr). 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ PDF 3,46 MB23/06/22 08:30:35