ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Αττικής στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη .

 

Συνεχίζεται η   προσπάθεια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής που λειτουργεί στην οδό Ζωσιμάδων 44 στον  Πειραιά,  με μοναδικό στόχο την έμπρακτη στήριξη των  συνανθρώπων μας που δεν έχουν στέγη και ζουν στο δρόμο αλλά και αυτών που δεν έχουν  τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν της καθημερινές ανάγκες  διαβίωσης.

Έτσι μετά τα μπουφάν που διατέθηκαν  στους ωφελούμενους τα Χριστούγεννα και τα  τέσσερα νέα στεγνωτήρια που εγκαταστάθηκαν στο χώρο στις αρχές του έτους σήμερα μετά από ομόφωνες αποφάσεις του διαπαραταξιακού Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου παραδίδονται στους ωφελούμενους εσώρουχα, κάλτσες, είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν , αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες), απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών λειτουργίας της ιματιοθήκης του Δικτύου  και τσουρέκια για τη γιορτή του Πάσχα.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τη λειτουργία του κοινωνικού κουρείου με εθελοντές, προσφορά μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου,  αλλά και με την έκδοση ειδικού χάρτη με  όλα τα σημεία που λειτουργούν δομές στήριξης των συνανθρώπων μας στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά,  ο οποίος θα διανεμηθεί στο δρόμο με έμφαση στα σημεία που συχνάζουν (λιμάνι, συσσίτιά Εκκλησιών κ.λπ.) με στόχο την άμεση ενημέρωσή τους και τη διευκόλυνση  της πρόσβασής τους στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά Αντωνάκου Σταυρούλα και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Οι ημέρες του Πάσχα είναι μέρες ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης. Όπως είχαμε δεσμευτεί συνεχίζουμε σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, την προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Στο  Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι συμπολίτες μας συναντούν  μια διαφορετική Πολιτεία. Μια Πολιτεία με ανθρώπινο πρόσωπο, που νοιάζεται, προστατεύει  και στηρίζει τον πολίτη που έχει ανάγκη. Δεσμευόμαστε να  συνεχίσουμε την προσπάθεια  δημιουργίας  των  προϋποθέσεων  για κοινωνική ένταξη και ζωή  µε αξιοπρέπεια. Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους».

 

Από το Γραφείο Τύπου

IMG_4767-1000x990
IMG_4772-1000x1333
IMG_4773-1000x1333
IMG_4774-1000x1333

IMG_4771-1000x1333
IMG_4768-1-1000x1333