191113 SOPP 1Υπό την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρας Νάνου  και παρουσία του κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου, Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας, και των κ.κ. Στράτου Δαβάκη Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Αυτοτελούς Διεύθυνσης της Π.Α., και Τάσου Χαχλάκη, Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου και Δυτικού Τομέα της Π.Α., συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών στις 4.11.2019.

Αφού έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2019, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον βαθμό ετοιμότητας και τον συντονισμό δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων, στην εξειδίκευση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν σε συνθήκες αυξημένης ετοιμότητας, στην διαχείριση εκτάκτων αναγκών, στη συντονισμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα αυτοπροστασίας. Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έγινε ενημέρωση μεταξύ άλλων για την εξέλιξη των εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων και της εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ ζητήθηκε από τους Δήμους ο συστηματικός καθαρισμός των φρεατίων και αγωγών όμβριων και η συστηματική αποψίλωση και καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων.  

191113 SOPP 2Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι κ.κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Στράτος Δαβάκης Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αυτοτελούς Διεύθυνσης της Π.Α και Τάσος Χαχλάκης Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου και Δυτικού Τομέα της Π.Α., ο Αρχιπύραρχος Χρήστος Λαμπρής από διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Αθηνών Νικ. Γιαννόπουλος και Πειραιά Βασίλειος Λάππας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αδαμοπούλου Γεωργία και Κατρανίδου Αναστασία, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αγίου Δημητρίου Νίκος Συρράκος, Αλίμου Γιώργος Μακαριγάκης, Αργυρούπολης-Ελληνικού Βασίλης Κρητικός, Παλαιού Φαλήρου Νίκος Γιάκοβλεφ, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέας Σμύρνης Πέτρος Κουκάς, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, Δασαρχείων, της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, εθελοντικών οργανώσεων ραδιοερασιτεχνών και δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης, των Δ/νσεων της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών της Π.Α.