Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης την Κυριακή 10 Ιουνίου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής «Η Μεγαλόνησος Κρήτη» με αφορμή την 72η επέτειο της μάχης της Κρήτης.
Στη εκδήλωση παρουσιάστηκαν χοροί από τα συγκροτήματα του Συνδέσμου Κρητών και ακούστηκαν τραγούδια της Κρήτης μεταξύ των οποίων και τα «ριζίτικα».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: « Η σημερινή επέτειος αποτελεί σύμβολο πατριωτισμού και γενναιότητας καθώς αναφέρεται στην υπεράνθρωπη αντίσταση του Κρητικού Λαού, το 1941, απέναντι στο Ναζισμό. Η Μάχη της Κρήτης, η αντίσταση του Κρητικού Λαού, σηματοδότησε σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα νίκη των συμμαχικών δυνάμεων και για το λόγο αυτό οι λαοί της Ευρώπης οφείλουν να τιμούν τους νεκρούς της Μάχης της Κρήτης, να διδάσκονται από το παράδειγμά τους και να μην επιτρέπουν διαχρονικά να εκδηλώνονται παρόμοια φαινόμενα στέρησης της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των λαών».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος. Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Μανώλη Φωτάκη για το ιστορικό της Μάχης της Κρήτης.
