Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, που έγινε τη Δευτέρα 5/11/2011 στο αμφιθέατρο “Pierce”, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής και το Δίκτυο «mikrasiatis.gr».

       Η εκδήλωση είχε θέμα «Μνήμες Πολιτισμού Μικράς Ασίας – 90 χρόνια μετά την καταστροφή» και στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης και την ανάδειξη του Μικρασιατικού Πολιτισμού.

       Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση ενενήντα χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, με σκοπό την ανάδειξη της ανεκτίμητης προσφοράς του Μικρασιατικού Ελληνισμού στην πατρίδα μας. Οι πρόσφυγες μετά την έλευσή τους στη μητέρα πατρίδα, στηριζόμενοι σε πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, όχι μόνο επιβίωσαν αλλά και διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

     Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών, διοργανώνει εκδηλώσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση της συλλογικής μας μνήμης και του πολιτισμού της Μικράς Ασίας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μακραίωνη πορεία του έθνους μας.

     Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, Παρασκευή Σερετζιώτη περιέγραψε στην ομιλία της την περίοδο άνθισης του Μικρασιατικού Πολιτισμού ενώ ταυτόχρονα προβλήθηκαν εικόνες από το φωτογραφικό αρχείο του Συλλόγου.      

   Τη βραδιά έκλεισε το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας ενώ το μουσικό σχήμα «Δήθεν» ερμήνευσε ανέκδοτα τραγούδια του Σμυρνιού συνθέτη Παύλου Παντελίδη.

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Βλαβιανός, ο Επίσκοπος Θερμοπυλών π. Ιωάννης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων της περιοχής του Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, διευθυντές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων Ιώνων –Ποντίων και Κων/των, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

     Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Μανιάτης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

       Η είσοδος ήταν ελεύθερη για τους πολίτες..