ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΜΙΝΑΣ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ,
ΓΙΑ ΤΗΝ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου στον Λόφο Φινόπουλου, η “Γιορτή των Παιδιών” για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
Συνδιοργανωτές ήταν τα 17ο και 21ο Νηπιαγωγεία και τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων Α’ Διεύθυνσης Π.Ε Αθηνών και το 18ο Σώμα Προσκόπων.

omadiki-kuprianidou  kuprianidou-ermioni

Η συμμετοχή των παιδιών με τους γονείς τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από χίλιοι διακόσοι γονείς και παιδιά συμμετείχαν στο διήμερο των εκδηλώσεων.
Παιδιά από τα σχολεία της περιοχής, πήραν μέρος ενεργά στα εικαστικά εργαστήρια, τα παραδοσιακά παιχνίδια, το κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παρακολούθησαν αφήγηση μύθων και την δραματοποίηση τους, πήραν μέρος στην πλανόδια βιβλιοθήκη από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού, ξεναγήθηκαν στον χώρο του λόφου φύτεψαν ανθόφυτα δενδρύλλια και θάμνους, διασκέδασαν με τον ξυλοπόδαρο και τις μεταμορφώσεις ενώ οι γονείς είχαν το δικό τους εργαστήρι.

ergastiri-xaras  paixnidia-sti-fusi

Όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμιόνη Κυπριανίδου: « η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο να δώσει νέα πνοή στον Λόφο Φινόπουλου. Μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης του λόφου ήρθε η στιγμή όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ανάταξή του και με στοχευμένες κινήσεις ο λόφος να ξαναδοθεί στους πολίτες. Η συνέχεια ανήκει στα παιδιά μας και στους κατοίκους της περιοχής στόχος να γεμίζει ο λόφος με κόσμο και χαρούμενες παιδικές φωνές. Ο Λόφος του Φινόπουλου μπαίνει σε νέα τροχιά και μετά από πολλά χρόνια αποτελεί και πάλι ένα αγαπημένο μέρος του κέντρου της Αθήνας» .

face-painting  paixnidi-kai-xara

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ