O σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο από άποψη σεισμικότητας. Οι περισσότεροι σεισμοί που γεννιούνται στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στο δομημένο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Προετοιμάζοστς από Τώρα, για να μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, αλλά και να συμπεριφερθούμε με τον κατάλληλο τρόπο μετά από αυτόν. Σύντομες οδηγίες από τον Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) στα επισυναπτόμενα αρχεία.

Προετοιμάσου από Τώρα για το σεισμό

   Προετοιμάσου από Τώρα για το σεισμό Αφισα

Αναλυτικότερες οδηγίες αυτοπροστασίας για το σεισμό στον ιστόποτο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (www.oasp.gr) και στους κάτωθι συνδέσμους στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Αττικής:

https://bit.ly/2Rh181S

https://bit.ly/2PmZwpr

Αφισα

Με στόχο την προετοιμασία και την αξιολόγηση της ετοιμότητας σε τοπικό επίπεδο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με τη συνεργασία και στήριξη του ΟΑΣΠ και της Αντιπεριφέρειας Νότιου Τομέα Αθηνών διοργανώνει τη διεξαγωγή διυπηρεσιακής άσκησης για σεισμό την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και από ώρα 9:00π.μ.. Η άσκηση σχεδιάστηκε με την συμμετοχή και εκπροσώπων και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το Δήμο Νέας Σμύρνη, την Αστυνομική Δ/νση Αθηνών, την Αστυνομική Δ/νση Ν.Α Αττικής, το Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας, την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκησης Αττικής και το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, Περισσότερα στο https://bit.ly/2Ktxfsv

Προστασία στο Σπίτι.pdf PDF 113,88 KB18/08/21 07:05:21