260205_dt_DA_IMG_0539_v2

Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αθανασία Παπασπύρου, πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα καθαρισμού ρεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και δυο μήνες, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας BYRON.

Οι εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται στις κοίτες των ρεμάτων της βιομηχανικής περιοχής, στα ρέματα Αγίας Αικατερίνης και Σούρες στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και στα ρέματα Κουλουριώτικο Μονοπάτι και Γιώργης στον Δήμο Μεγαρέων.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων απομακρύνονται φερτά υλικά και εμπόδια που δυσχεραίνουν την ομαλή ροή των υδάτων της βροχής, με στόχο την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς έχει θέσει από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Για τον λόγο αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε έργα καθαρισμού, οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Σε στενή συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι εργασίες καθαρισμού προγραμματίζονται και υλοποιούνται συστηματικά, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των πολιτών, υλοποιώντας έργα υποδομής και προληπτικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε φυσικούς κινδύνους, με συνέπεια, σχέδιο και υπευθυνότητα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ZIP 3,20 MB05/02/26 03:09:06